آموزش پرورش مرغ گوشتی | مدیریت دوران پرورش

آموزش پرورش مرغ گوشتی | مدیریت دوران پرورش
فیسبوک
لینکدین
توییتر
تلگرام
واتس اپ
پینترست
ایمیل

در سومین قسمت از دوره آموزشی پرورش مرغ گوشتی به موضوع مدیریت دوران پرورش پرداختیم. این موضوع شامل 4 بخش کلیدی : روش های پرورش جوجه گوشتی، آماده سازی سالن برای ورود جوجه ها، مرحله یک تا هفت روزگی و دوره رشد، شیوه های خوراک دهی و تامین آب، می باشد. که در اینجا به بخش اول آن می پردازیم و 3 بخش دیگر را به طور مفصل در اپلیکیشن آموزش مرغداری تشریح کردیم.

آموزش پرورش مرغ گوشتی (قسمت سوم: مدیریت دوران پرورش)

 

روش های پرورش جوجه گوشتی

تهیه جایگاه مناسب و دیگر تسهیلات برای سلامت و آسایش جوجه های گوشتی ضروری است. توصیه های کیفی اشخاص ذیصلاح در رابطه با جنبه های راحتی و آسایش حیوان، در موقع طراحی ساختمان های جدید، تغییر در ساختمان های موجود یا خرید تجهیزات باید مد نظر قرار گیرد . طرح های جایگاه جوجه گوشتی باید در برگیرنده دو جنبه زیر باشد.

نخست، باید حفاظت کافی برای جلوگیری از حرکت سهوی جوجه ها به منطقه گرم نشده جایگاه در یک هفتگی، صورت گیرد.

دوم، باید کنترل کافی روی حرکت و جا به جایی جوجه های گوشتی وجود داشته باشد تا از تجمع بیش از حد و خفه شدن آنها جلوگیری شود و اگر لازم باشد این کار با استفاده از موانع مناسب صورت پذیرد.

لزوما تمام جوجه های گوشتی روی کف ساختمان پرورش می یابند. کاه یا تراشه های چوب به عنوان بستر روی کف قرار می گیرند و در پایان هر دوره کل بستر برداشته می شود.

بهترین روش پرورش جوجه های گوشتی، ورود و خروج هم زمان (تمام پر – تمام خالی) است. در این روش بدون در نظر گرفتن گنجایش مرغداری تمام جوجه ها با هم وارد و با هم کشتارگاه فرستاده می شوند. در این روش از اشاعه بیماری ها که ممکن است دراثر اختلاف سن به وجود آید، جلوگیری می شود.

پرورش مرغ گوشتی

روش دیگر پرورش، نگهداری جوجه ها در سنین متفاوت است مثلا در یک سالن جوجه یک هفته، در سالن دیگر جوجه 3 هفته و در سالن بعدی جوجه 6 هفته وجود داشته باشد. در این روش امکان اشاعه بیماری وجود دارد زیرا جوجه های جوان نسبت به جوجه های مسن در مقابل امراض مقاومت کمتری دارند. نامناسب ترین روش تقسیم سالن به قسمت های مختلف است که در هر قسمت یک سری جوجه با سن متفاوت پرورش داده می شود. در این روش خطر تلفات و آلودگی بسیار زیاد است.

در امر پرورش و نگهداری طیور، استفاده از ساختمان کمک موثری به کنترل عوامل محیطی می نماید که این امر موجب استفاده بهتر از مواد غذایی و در نتیجه افزایش تولید می شود. زیرا اگر شرایط محیطی مطلوب نباشد، قسمت اعظم انرژی مصرف شده توسط مرغ صرف گرم کردن و یا خنک کردن بدن می شود. ساختمان های مرغداری بایستی به طریقی ساخته شوند که در زمستان گرم و در تابستان خنک باشند. در هفته های اول دوره پرورش نیاز به حرارت بیشتر است و تدریجا با رشد پرها احتیاجات حرارتی طیور کم می شود. در مواقعی که حرارت بیشتری مورد نیاز است از منابع حرارتی مثل مادرهای گازی و بخاری استفاده می شود و در مواقعی که لازم باشد سیستم های خنک کننده مورد استفاده قرار می گیرد. درجه حرارت مطلوب برای جوجه های گوشتی پس از هفته ششم تا موقع فروش، حدود 16 درجه سانتیگراد است.


ادامه مبحث آموزش پرورش مرغ گوشتی | مدیریت دوران پرورش را که شامل عنوان های زیر است، در اپلیکیشن اندروید آموزش مرغداری بخوانید:

  • آماده سازی سالن برای ورود جوجه ها؛
  • مرحله یک تا هفت روزگی و دوره رشد؛
  • شیوه های خوراک دهی و تامین آب؛

در این اپ علاوه بر این موضوع، 100ها مطلب آموزشی مفید و بروز دیگر در زمینه پرورش انواع مرغ در دسترس شما قرار می گیرد که یک بانک اطلاعاتی بزرگ در زمینه مرغداری است. این یک اپ ساده نیست!

کسب اطلاعات بیشتر و دانلود اپلیکیشن اندروید آموزش مرغداری

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چاپارل

تمامی حقوق برای وب سایت چاپارل محفوظ است. طراحی و توسعه آل‌این‌وان وب