آموزش پرورش مرغ گوشتی | پیشگیری از بیماری ها

آموزش پرورش مرغ گوشتی | پیشگیری از بیماری ها
فیسبوک
لینکدین
توییتر
تلگرام
واتس اپ
پینترست
ایمیل

وسایل مورد نیاز :

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره هر ابزار و خرید آنلاین روی آن کلیک کنید.

در چهارمین قسمت از دوره آموزشی پرورش مرغ گوشتی به موضوع پیشگیری از بیماری ها می پردازیم. در سه قسمت قبل موضوعات تاسیسات و تجهیزات مرغداری، آب و غذا و مدیریت دوران پرورش، را تشریح کردیم که مطالعه این بخش ها را به شما توصیه می کنیم.

آموزش پرورش مرغ گوشتی (قسمت چهارم: پیشگیری از بیماری ها)

 

پیشگیری از بیماری ها باید از پیشگیری در گله مادر آغاز شود، زیرا بعضی از بیماری ها از طریق تخم مرغ منتقل می شوند. در کارخانه جوجه کشی هم باید کلیه اصول بهداشتی و راه های دفع عوامل بیماری زا را در نظر داشت و به طور کامل اجرا نمود. به همین دلیل در زیر به این مورد اشاره می شود :

تفریح و سرویس دهی به جوجه ها

  • شرایط درست انکوباسیون برای تولید جوجه های سالم ضروری است. شرایط مطلوب با سن، کیفیت پوسته و اندازه تخم مرغ های جوجه کشی فرق می کند.
  • در انکوباتورهای forced draft درجه حرارت دماسنج خشک باید بین 28.3 تا 30.5 درجه سانتی گراد باشد.
  • تخم ها باید به نحوی قرار گیرند که انتهای بزرگ آنها رو به بالا باشد و ساعتی یک بار تا روز چهاردهم یا پس از آن چرخانده شوند.
  • هچرها، سینی های هچ و دیگر تجهیزات جوجه کشی باید بعد از هر بار استفاده تمیز و ضدعفونی شوند.
  • تخم هایی که موقع جمع آوری از لانه تمیز هستند ترجیح داده می شوند. این تخم ها ممکن است در مزرعه یا در کارخانه جوجه کشی مطابق با روش های پیشنهادی ضدعفونی شوند.
  • اتاق های هچر و ستر به تهویه درست نیاز دارند (تقریبا هر دقیقه یک تعویض هوا) تا برای جنین های در حال رشد اکسیژن فراهم شده و دی اکسیدکربن دور شود. اغلب سترهای تجاری موقعی بهترین عملکرد را دارند که دمای اتاق در حد 25.6 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی آن 50 تا 55 درصد باشد.
  • تلفات جوجه کشی :  تخم مرغ های تفریح نشده و جوجه های حذفی باید پس از اتمام جوجه کشی هر چه سریعتر به یک شیوه انسانی غیر درد آور کشته شوند. گازدهی به وسیله دی اکسید کربن یک روش مورد قبول است.

پیشگیری از بیماری های مرغ

پروسسینگ جوجه

جوجه ها باید همیشه در جعبه های جدید یک بار مصرف با کف های جدید یا جعبه های پلاستیکی که به تازگی ضدعفونی شده و با بالشتک های جدید پر شده اند، جا به جا شوند. جعبه ها باید دارای لایه داخلی باشند که یک زیر پایی خوب فراهم کند (مثل بالشتک های اکسلسیور یا لاستیک های جاذب) و باید طوری ساخته شوند که تهویه کافی را اجازه دهند. باید با توجه به درجه حرارت محیط بیرون و زمان، حمل و نقل، تعداد جوجه را تعیین نمود. کار کردن با جوجه ها از سینی هچر تا پایان مراحل سرویس (تعیین جنسیت، نوک چینی ، تزریقات و …) باید به نحوی کنترل شود که از هرگونه آسیب داخلی یا خارجی به جوجه جلوگیری شود.

با جعبه های جوجه ها باید همیشه به دقت کار کرد و هرگز نباید آنها را پرت کرد و یا پایین انداخت. اگر قرار است جعبه ها روی هم چیده شوند. باید اطمینان حاصل شود که تهویه کافی وجود دارد. اگر قرار است که جوجه ها در کارخانه جوجه کشی نگهداری شوند باید آنها را در اتاق هایی که به خوبی تهویه می شوند و دمای آنها کمتر از 23.3 درجه سانتیگراد نیست و رطوبت نسبی برابر 55 درصد دارند نگهداری نمود. یک تعویض هوا معادل 25 فوت مکعب در دقیقه (cfm 25) به ازای هر 1000 جوجه توصیه می شود.

قبل از تفریح جوجه ها باقی مانده کیسه زرده را به داخل حفره بدن خود جذب می نمایند. محتویات کیسه زرده غنی از انرژی و رطوبت می باشند و در غیاب آب و غذا تا 72 ساعت می توانند پرنده جوان را حفظ کنند. اما پس از تفریح هر چه سریعتر باید آب و غذا در اختیار جوجه ها قرار داد. وسایل و تجهیزات جوجه کشی باید به درستی برای کنترل دما و رطوبت و دفع دی اکسید کربن و تامین اکسیژن تهویه شوند (گنجایش تهویه cfm 25 برای هر 1000 جوجه). باید وسایل جوجه کشی در اوایل هر صبح برای حداقل رسانیدن تنش گرمایی تا جایی که امکان دارد فهرست وار چک شوند. تنش گرمایی در هنگام بارگیری و تخلیه می تواند بحرانی باشد. وسایل نقلیه جوجه پس از هر بار جوجه کشی باید تمیز و ضدعفونی شوند.

نوک چینی جوجه

نوک چینی

بعضی سویه های گوشتی حالت تهاجمی ندارند و نیازی به نوک چینی نیست. نوک چینی در کارخانه جوجه کشی جوجه ها را از خودخوری (کانی بالیسم) در مراحل بعدی زندگی بر حذر می دارد.

اگر قرار است نوک چینی انجام شود از یک نوک چین برای بریدن نوک بالایی استفاده می شود. در ده روزگی انتهای منقار بالایی جدا خواهد شد. نوک چین با جرقه الکتریکی نیز می تواند مورد استفاده قرار گیرد. قوس الکتریکی بین دو الکترود برقرار می شود و یک سوراخ کوچک در نوک ایجاد می نماید. پس از چند روز انتهای نوک بالایی خواهد افتاد. این شیوه ها انتهای نوک را تا موقعی که جوجه آب و غذا خوردن را بیاموزد، دست نخورده باقی می گذارد تا تنش اولیه کاهش یابد.

واکسیناسیون در کارخانه جوجه کشی

واکسیناسیون در کارخانه جوجه کشی برای حفاظت جوجه های گوشتی در مقابل بیماری مارک و بعضی اوقات دیگر عوامل بیماری ضروری است. برنامه واکسیناسیون باید به نحوی سفارش شود که جوجه ها را از عوامل بیماری زایی که احتمالا موجب مرگ و میر در مزرعه می شوند، یعنی جایی که جوجه ها رشد خواهند کرد محافظت نماید.

واکسن ها در کارخانه جوجه کشی به وسیله تزریق یا اسپری کردن می توانند به کار روند. همچنین واکسن ها می توانند به طور موفقیت آمیزی به وسیله تزریق در تخم مرغ هنگام انتقال از هچر به ستر به کار روند. این شیوه یک پاسخ ایمنی اولیه برای حفاظت جوجه ها پس از تفریح فراهم می نماید.


ادامه مبحث آموزش پرورش مرغ گوشتی | پیشگیری از بیماری ها را که شامل عنوان های زیر است، در اپلیکیشن اندروید آموزشگاه مجازی مرغداری بخوانید:

  • برنامه های متناسب پیشگیری از بیماری؛
  • برنامه های کنترلی؛

در این اپ علاوه بر این موضوع، 100ها مطلب آموزشی مفید و بروز دیگر در زمینه پرورش انواع مرغ در دسترس شما قرار می گیرد که یک بانک اطلاعاتی بزرگ در زمینه مرغداری است. این یک اپ ساده نیست!

کسب اطلاعات بیشتر و دانلود اپلیکیشن اندروید آموزش مرغداری

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چاپارل

تمامی حقوق برای وب سایت چاپارل محفوظ است. طراحی و توسعه آل‌این‌وان وب