• خانه
  • »
  • ایده ها
  • »
  • تولید کره رژیمی با استفاده از ژلاتین پوست ماهی

تولید کره رژیمی با استفاده از ژلاتین پوست ماهی

تولید کره رژیمی با استفاده از ژلاتین پوست ماهی
فیسبوک
لینکدین
توییتر
تلگرام
واتس اپ
پینترست
ایمیل

ایده های تولید کره رژیمی یا کره کم چرب، محصول جایگزین کره حیوانی با خواص عطر و طعمی مشابه می باشد که با استفاده از ژلاتین استخراج شده از زایدات ماهی و ترکیب آن با فاز روغنی، قابل تولید است.

میزان چربی این محصول تا حد قابل ملاحظه ای کاهش (کمتر از 30 درصد)، به علاوه ارزش تغذیه ای آن به دلیل استفاده از پروتیین حاوی پپتیدهای کولاژنی افزایش یافته است. محصول تولید شده از عمر ماندگاری مناسبی در دمای یخچال برخوردار است.

ایده تولید کره رژیمی با استفاده از ژلاتین پوست ماهی

افزایش روزافزون آگاهی و ملاحظات سلامتی مصرف کنندگان، گرایش زیادی به رژیم های غذایی با مقدار چربی و کالری پایین پدید آورده، که بازار مناسبی برای محصولات کم چرب فراهم نموده است.

کره رژیمی پوست ماهی
100 گرم کره رژیمی حداکثر 250 کیلوکالری انرژی دارد.

کره حیوانی
100 گرم کره حیوانی حدود 700 کیلوکالری انرژی دارد.

تشریح طرح ایده تولید کره رژیمی با استفاده از ژلاتین پوست ماهی :

توسعه صنایع فرآوری آبزیان تولید متمرکز بخش قابل ملاحظه‌ای از فرآورده‌های جانبی یا زائدات را در پی دارد که اغلب بیش از نیمی از وزن آبزیان را شامل می‌شود. پوست، استخوان‌ها و فلس ماهی از پروتئین‌های بافت همبند تشکیل شده و پتانسیل مناسبی جهت تولید ژلاتین با خواص عملکردی متفاوت را فراهم می‌نماید.

امروزه به دلیل افزایش آگاهی و ملاحظات سلامتی، مصرف‌کنندگان گرایش زیادی به رژیم‌های غذایی با مقدار چربی و کالری پائین دارند. امکان استفاده از ژلاتین پوست کپور نقره‌ای بعنوان منبع پروتئین، عامل ژل‌کننده و پایداری امولسیون، همچنین جایگزین بخشی از روغن، در تولید کره کم‌چرب مورد تحقیق قرار گرفت. تیمارهای مختلف با نسبت‌های 1:1 و 1:2 از ژلاتین ماهی به پکتین در غلظت‌های 1، 2، 3 درصد (پکتین) تولید و برای ارزیابی‌های کیفی در یخچال نگهداری گردید.

کره رژیمی با استفاده از ژلاتین پوست ماهی

امولسیون‌های تولید شده از پایداری فیزیکی مناسب برخوردار بود، طی هشت هفته نگهداری، هیچ یک از پدیده های ناشی از شکسته شدن در تیمارها مشاهده نگردید. pH تیمارها در زمان تولید بین 4/9 تا 4/5 و میزان رطوبت آن‌ها بین 68/9 تا 65/4 درصد متغییر بود. میزان چربی تیمارها حداکثر 28/4 درصد اندازه‌گیری شد که در مقایسه با روغن موجود در کره‌های گیاهی (بیش از 70 درصد) تفاوت قابل توجهی داشت.

مقدار پروتئین تیمارها تا 3/8 درصد افزایش یافت. میزان ماندگاری این محصول در شرایط یخچال بیش از یک ماه می‌باشد. نتایج آنالیز بافت نشان داد که پارامترهای استحکام، قابلیت فشردگی و چسبندگی با افزایش نسبت پکتین به ژلاتین ماهی در تمامی تیمارها افزایش می‌یابد و خواص محصول بطور قابل ملاحظه‌ای تحت تاثیر نسبت‌های ژلاتین ماهی به پکتین قرار دارد.

در ارزیابی حسی به رغم تفاوت معنی‌دار کره کم‌چرب تهیه شده با ژلاتین پوست ماهی از حیث شاخص‌ بافت با نمونه شاهد، تفاوت قابل ملاحظه‌ای از لحاظ بو و مزه مشاهده نشد. دستاوردهای تحقیق می‌تواند فرصت‌های جدیدی را در توسعه بازار، با معرفی محصولات نوین، متناسب با نیازهای مصرف‌کنندگان در اختیار قرار دهد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چاپارل

تمامی حقوق برای وب سایت چاپارل محفوظ است. طراحی و توسعه آل‌این‌وان وب