خشک کن خورشیدی خانگی و راهکارهای افزایش کارآیی آن

تومان

در این نشریه با خشک کن خورشیدی خانگی و اجزای آن و نحوه استفاده از آن و نیز کاربرد این وسیله و راهکارهای افزایش کارآیی آن آشنا می شوید.

خشک کردن یا کاهش رطوبت یکی از قدیمی ترین روش های حفظ و نگهداری مواد غذایی است. کاهش رطوبت باعث کاهش فعالیتهای میکروبی و فعل و انفعالات شیمیایی یا متوقف شدن آن می شود. همچنین باعث می شود حجم و وزن ماده غذایی کم شود و حمل و نقل و نگهداری غذای خشک شده آسان تر و ارزان تر شود.

با توجه به بحران گرم شدن کره زمین و مشکلات محیط زیستی و گرانی انرژی، کشورها تلاش می کنند منابع پاک و مقرون به صرفه را جایگزین سوخت های فسیلی کنند و استفاده مطلوب از منابع تجدیدپذیر را توسعه دهند. خورشید انرژی حرارتی هنگفتی دارد که فقط ۱۵ تا ۲۰ درصد آن به کره زمین می رسد. گفتنی است که ایران از نظر دریافت این انرژی جزء کشورهای بسیار غنی است. میزان گرمایی که زمین طی یک ساعت از خورشید دریافت می کند، از تمام انرژی ای که انسان ها در طول یک سال مصرف می کنند، بیشتر است. اگر فقط ۱۵ دقیقه از این انرژی ذخیره شود، تمام نیازهای سالانه انرژی زمین تأمین می شود.

استفاده از انرژی خورشید برای خشک کردن میوه ها و دیگر محصولات کشاورزی غالبا به روش سنتی و با پهن کردن میوه در برابر تابش آفتاب انجام می شود. آلودگی ناشی از حمله قارچ ها و حشرات و پرندگان و جوندگان و نیز ریزش باران های ناگهانی و تأثیر دیگر عوامل جوی همچون باد و خاک به اضافه یکنواخت نشدن خشکی و مدت طولانی ای که برای خشک شدن محصولات باید طی شود، کاربرد این روش را با محدودیت های بسیاری مواجه کرده است.

محصولات خشکی که به این روش تولید می شود، از لحاظ بهداشتی نامطلوب است و بازار پسند نیست. در سالهای اخیر، در جهان در زمینه طراحی و ساخت تجهیزات مکانیزه گوناگون برای جذب نور خورشید و استفاده مفید از آن، تلاش های بسیاری شده است. از آن جمله می توان خشک کن های خورشیدی صنعتی و خانگی را نام برد.

 

ebook_10763

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “خشک کن خورشیدی خانگی و راهکارهای افزایش کارآیی آن”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چاپارل

تمامی حقوق برای وب سایت چاپارل محفوظ است. طراحی و توسعه آل‌این‌وان وب